top of page

Het komt je oren uit

Soms moet het echt je oren uitkomen, voordat je tot actie overgaat. Je bent voor de 1000ste keer vernederd, behandeld als een klein kind, terecht gewezen, onterecht afgewezen, bekritiseerd, gepiepeld, gekleineerd en weggevaagd. Met je tanden in het stof, gebroken en volledig murw kom je tot het besef dat het nu genoeg is. De laatste ranger moet opstaan, dit kan zo niet verder gaan, alle angst verdampt als sneeuw voor de zon, want je wéét diep van binnen, dat dit het eindstation is. Je weet dat je alleen nog op kunt staan, je masker op kunt zetten en eindelijk, eindelijk je eigen keuzes zult gaan maken. Het moeten voldoen aan verwachtingen is verdwenen, je hoeft niet meer diplomatiek te zijn, je hoeft er niet meer omheen te draaien, het eeuwige gewik en geweeg is opgelost, je kunt nu alleen nog maar gaan staan en jezelf zijn... ongeacht de consequenties. Problemen zijn irrrelevant, geldzorgen weg, beperkingen niet aanwezig, je wéét: nu kan ik op dit oude pad niet meer verder, je moet als een slag je oude vel afstropen en achterlaten, je bent getransformeerd. Wellicht ben je nu volgens een spirituele dooddoener van rups tot vlinder gegaan. Ook dat zal je worst zijn, want je weet dat het vanaf nu niet meer hetzelfde zal zijn. Je zult je uitspreken, je zult opstaan, de wereld zal je naam kennen, ongeacht wat ze van je vinden.

Voor sommigen is dit mogelijk de situatie na een burn-out, na een tijd van ziekte of geestelijke problemen. Soms voel je het al heel vaak vlammen van binnen, voordat je inziet dat je moet veranderen. Het vlammen is het vuur van binnen dat wild wil branden en met een allesverzengende passie wil leven. En jij, jij hebt het jarenlang gedoofd, omdat je fatsoenlijk was, omdat je mensen niet wilde kwetsen, omdat je bang was, omdat je in de pas liep. Maar nu, nu laat het vuur zich niet meer doven, dit ben jij, als een feniks uit de as herrezen. Ben je dus boos, verontwaardigd, emotioneel, sta je soms te trillen op je benen, dan kan het zijn dat je vuur wil branden. Gooi de schroom van je af en je zult zien dat de wereld er heel anders uitziet dan voorheen. Wie ben jij om jezelf klein te houden? Groots moet je leven, dat is altijd al de bedoeling geweest. Pas dan zal ook onze aarde geheeld worden. Zodra wij ons bevrijden, zullen we doen wat nodig is en zal de balans hersteld worden.


bottom of page