top of page

Geluk in je leven


Geluk in je leven, wat is dat nu weer voor ambitieus onderwerp?

Ik weet dat je geen kleine dromen moet hebben, maar grote dromen. En uit eigen ervaring weet ik dat als mijn dromen krimpen, ik minder gelukkig ben. Als ik me richt op alles wat niet klopt of niet goed is, word ik ook minder gelukkig. Als ik bijvoorbeeld alleen nog maar bezig ben met geld verdienen in mijn werk, dan voel ik me armzalig. Als ik bezig ben met m'n collega's, het leuke contact, elkaar ondersteunen, samen iets tot stand brengen, nieuwe ideeën verzinnen, conflicten oplossen, samen een taartje eten en iets vieren, dan voel ik me gelukkig. Een grotere droom, maar ook een gezamenlijke droom is voor mij belangrijk, ik heb een clubje van gelijkgestemden om me heen nodig om me helemaal senang te voelen. In de tijden dat ik (helemaal alleen) een grote droom had, was dat het ultieme genot voor mijn ego. Want oh,oh wat was ik goed, en superieur en geweldig... maar echt gelukkig? Nee, echt gelukkig ben ik als ik mezelf meer op de achtergrond zet en me dienstbaar opstel richting de groep waar ik deel van uit maak. Als ik een ochtend aan het schoffelen ben op het schoolplein van mijn dochtertje, voel ik me eerlijk gezegd veel beter dan als ik een nieuwe auto koop (wat ik vaak heb gedaan:-) ).

Dus dat met geluk is best complex, het is altijd een gevolg van iets dat ik wel/niet doe, of wat een ander naar mij doet. Als iemand mij onverwachts, spontaan en persoonlijk feliciteert of complimenteert met iets (m'n verjaardag, een succes ), dan spoelt er een golf van geluk door me heen, ik voel me dan gezien en gewaardeerd. Iets waar in veel bedrijven en organisaties waar ik voor werk een enorm gebrek aan is, terwijl het gratis is en makkelijk uit te delen. Als ik zelf zo'n compliment of felicitatie uitdeel ervaar ik hetzelfde geluk, dat vind ik erg fijn om te doen. Maar ik weet ook dat ik soms teveel naar de 'fouten' en dingen die niet kloppen kan kijken. Je moet hier constant alert op blijven, we zijn geprogrammeerd (school: 3 fout in je rekentoets) om overal de dingen te zien die niet kloppen, terwijl er vaak veel meer is dat wel klopt.

Kortom: het recept voor geluk is:

500 gr. Big dreams

2 theelepels leuke collega's

Een zakje gezamenlijkheidsmix

3 dl. complimenten en felicitaties

1 blikje onbaatzuchtige dienstbaarheid

Goed door elkaar mengen en kneden met doorzettingsvermogen

Daarna 3uur laten rijzen en dan 45 minuten op 220 graden afbakken in de oven.

Eet smakelijk met uw persoonlijke portie geluk!

Bewaren

Bewaren


bottom of page